Početna  /  Vučić: Ko želi neka ide na Dan RS-a, ja ne idem
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Srbija Vijesti

Vučić: Ko želi neka ide na Dan RS-a, ja ne idem

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske, a da je na svakom članu Vlade da odluči da li će 9. januara ići u Banjaluku.

Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)
Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)

“Oni koji žele da idu neka idu, to je slobodan izbor članova Vlade. Siguran sam da će značajan broj ići”, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Upitan šta bi preporučio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da li da ide u Banjaluku, Vučić je rekao da on nema šta da preporučuje, jer se Nikolić oduvijek ponašao odgovorno i ozbiljno.

On je kazao da Srbija mora da čuva integritet Bosne i Hercegovine jednako koliko voli i čuva integritet RS i poželio RS dobru ekonomiju, da Banjaluka i Sarajevo imaju bolje odnose, a da Srbi budu snažni da sačuvaju ono što su stvorili i za šta su se izborili.

Govoreći o odnosima u regionu Vučić je rekao da Srbija mora prvo u svom dvorištu da se dogovori šta je to što želi.

“Treba da uradimo sve da bismo sačuvali mir i stabilnost. Ne postoji ništa važnije jer nema rasta, ni investitora, ako postoje bilo kakvi sukobi. Da li je nešto pravda ili nepravda, sa tim smo se suočavali decenijama, ali naše je sada da razmišljamo o budućnosti i o poslu, a ne o povratku u prošlost”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Srbija ne treba da učestvuje u igrama koje će narušiti mir i stabilnost.

On je rekao da će vjerovatno sastati sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem na jednom panelu tokom Ekonomskog foruma u Davosu, da je u narednih mjesec-dva u planu sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, kao i da će nastaviti razgovore sa Albancima.

“Svi zajedno u regionu moramo da se izborimo sa sopstvenim strastima”, rekao je Vučić.

0 Shares
0 Shares
Copy link