Početna  /  Više manjih zemljotresa tokom noći – U Ljubinju iseljena dva stambena objekta, vatrogasci svu noć obilježavali oštećene objekte
Izdvajamo ljubinje

Više manjih zemljotresa tokom noći – U Ljubinju iseljena dva stambena objekta, vatrogasci svu noć obilježavali oštećene objekte

Duga i neprospavana noć je iza svih onih koji su sinoć bili u užem djelokrugu zemljotresa koji se dogodio sinoć sa epicentrom kod Ljubinja, a snage 5,7 stepeni Rihterove skale. Nakon ovog, najjačeg zemljotresa, koji se dogodio u 23:07, tokom noći je zabilježeno više manjih zemljotresa, a posljednji u nizu desio se jutros oko 4. Miodrag Ilić, šef Vatrogasne stanice u Ljubinju, rekao je za MH da su pripadnici ove jedinice cijelu noć proveli na terenu, obilježavajući oštećene objekte te da poginulih i povrijeđenih nije bilo.

”Čitavu noć smo bili na terenu, obilježavali objekte koji su oštećeni od zemljotresa koji su bili opasnost po građane. Oštećeno je dosta objekata, auta, a najviše je oštećena zgrada Opštine Ljubinje, Dva stambena objekta su iseljena, isključena im je struja i nisu za stanovanje zbog opasnosti od rušenja. Takođe, oštećeno je dosta privatnih objekata. Poginulih i povrijeđenih nema.” – rekao nam je jutros Miodrag Ilić, šef Vatrogasne stanice Ljubinje.

Podsjećamo, sinoćnji zemljotres se osjetio u mnogim zemljama okruženja, a za sada je odnio jednu žrtvu. U Stocu je smrtno stradala dvadesetsedmogodišnja Elmira Sefo. U više gradova pričinjena je veća materijalna šteta.

Moja Hercegovina

 

2 Shares
2 Shares
Copy link