Početna  /  Norvežani donirali vozilo nevesinjskom komunalnom preduzeću
Hercegovina nevesinje

Norvežani donirali vozilo nevesinjskom komunalnom preduzeću

NEVESINJE – Opštinu Nevesinje danas su  posjetili donatori  iz Norveške i izvršili primopredaju specijalnog vozila za odvoz i presovanje komunalnog otpada, vrijednog 100.000 norveških kruna.

FOTO: Moja Hercegovina

Inicijator projekta je Nevesinjka Branka Gutić koja trenutno živi i radi u Norveškoj i koja je stupila u kontakt sa  preduzećem za skupljanje otpada i reciklažu.

Ketil Sorthe, predsjednik upravnog odbora i Jan Egil Korseberg, administrativni direktor preduzeca za skupljanje otpada i reciklazu (RIR) iz norveškog grada Moldea, razgovarali su danas sa opštinskim rukovodstvom o daljoj saradnji u komunalnoj oblasti između ovih lokalnih zajednica.

FOTO: Radio Nevesinje

Načelnik opštine Milenko Avdalović izrazio je veliku zahvalnost  donatorima i Branki Gutić koja je ovim gestom pokazala koliko joj je važno da pomogne svojim zemljacima iako živi i radi u dalekoj Norveškoj.

,,Ovim poklonom zanačajno će se unaprijediti rad nevesinjskog “KOMUS”- a. Zahvaljujem vam što ste prešli 3.000 kilometara kako biste nam ga uručili. Vjerujem da ćemo u narednim godinama rješiti veliki problem našeg grada, a to je problem divljih deponija i nečistoće u gradu, te ući u proces prerade sirovina, nadam se uz vašu pomoć“, rekao je Avdalović.

Nakon primopredaje vozila predstavnici lokalne vlasti poveli su goste obilazak Nevesinja, pokazali  im sporne deponije, prostorije u koje će nevesinjski „KOMUS“ uskoro preseliti i raspored kontejnera u gradu, u nadi da će neke od problema riješiti kroz saradnju sa norveškim komunalnim preduzećem kako je u razgovorima i nagoviješteno.

0 Shares
0 Shares
Copy link