Početna  /  Nebriga gatačke vlasti – semafori u kvaru već pola godine
gacko Hercegovina

Nebriga gatačke vlasti – semafori u kvaru već pola godine

GACKO – Semafori će u naredna dva-tri dana opet proraditi i preuzeti ulogu regulatora saobraćaja na centralnoj gradskoj raskrsnici saznajemo od zamenika načelnika Radoice Antunovića. 

semafori-gacko-hercegovina
Vozači iščekuju da semafori konačno prorade (FOTO: Moja Hercegovina)

Pre nekoliko dana je, nakon provedenog tenderskog postupka, potpisan ugovor sa preduzećem Tara iz Trebinja koje je i do sada održavalo svetlosnu signalizaciju i uličnu rasvetu u Gacku.

Razlog za višemesečni kvar semafora i nezadovoljavajući kvalitet ulične rasvete leži u inertnosti lokalne vlasti koja je kasnila sa planom javnih nabavki i raspisivanjem tendera za održavanje.

Umesto da se procedura završi krajem prošle godine, i blagovremeno obezbedi održavanje za 2015-tu, više od sedam meseci je bilo potrebno da se ovaj jednostavan problem reši.

Predhodni meseci su bili veoma teški za vozače, pešake, ali i polaznike auto-škole jer je u odustvu svetlosne signalizacije odvijanje saobraćaja mnogo teže.

Kako saznajemo, problem sa semaforima je softverske prirode, trenutno se interveniše u Beogradu kod ovlašćenog servisera i za koji dan se očekuje da se semafori stave u funkciju.

Godišnje održavanje svetlosne signalizacije i ulične rasvete građani će firmi Tara platiti 21 hiljadu maraka.

Milanka Kovačevi

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap