Početna  /  Husein Kavazović: Birajte braćo, ili ćemo krvlju ili na izborima – Srebrenicom ne smije vlah vladati (VIDEO)
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Husein Kavazović: Birajte braćo, ili ćemo krvlju ili na izborima – Srebrenicom ne smije vlah vladati (VIDEO)

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švaj carskoj održao je skandalozan govor prepun uvreda, gdje je pripadnike srpskog naroda nazvao “vlasima”.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović (FOTO: Moja Hercegovina)
Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović (FOTO: Moja Hercegovina)

Govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, Kavazović je pozvao Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da, kako je rekao, vlah vlada u Srebrenici.

Nećemo nikome halaliti. Svako ko može dati svoj glas, svako ko može se registrirati, svako ko može dozvoliti da ‘vlah’ ne vlada u Srebrenici. Bit ću potpuno otvoren, da ‘vlah’ ne vlada u Srebrenici. Nek’ mu je haram ako to ne učini, nek’ mu je haram. Mi to moramo zaštiti, moramo to čuvati. To je naše i to ne možemo ostaviti”, kazao je reis Kavazović.

U svom drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajući vjernicima kako da se odnose prema predstojećim lokalnim izborima, Kavazović je, između ostalog rekao, da za to postoje dva načina.

“Ili da se krvlju zalijevamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima /grobljima/ braniti. Ostanite budni za svoju domovinu”, kaže Kavazović.

0 Shares
0 Shares
Copy link