Početna  /  Јedina banka u Ljubinju od jutros ne radi
Izdvajamo ljubinje

Јedina banka u Ljubinju od jutros ne radi

Foto: Ilustracija
Јedina banka u opštini Ljubinje od jutros ne radi jer nije bezbjedna za korištenje zbog oštećenja koja je objekat pretrpio u zemljotresu, rekao je Srni načelnik Ljubinja Stevo Drapić.

– Banka sigurno neće biti osposobljenja za korištenje u narednih 15 dana, dok ne nađu alternativni smještaj, tako da sada imamo i taj problem – rekao je Drapić.

On je naveo da postoji i problem sa automobilima oštećenim u zemljotresu, dodajući da će štetu morati da nadoknadi opština, jer vozila nisu osigurana.

Drapić kaže da je u zemljotresu oštećeno i niz drugih javnih zgrada čiji će korisnici morati da traže drugi smještaj.

– Dječiji vrtić i škole su bezbjedne i nastava će početi od ponedjeljka, 2. maja – rekao je Drapić.

On je naveo da su u Ljubinju do sada prijavljena oštećenja na oko 130 objekata.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je Srni da su stručni timovi iz Republičke direkcije za obnovu i gradnju ustanovili da je sedam javnih objekata u Berkovićima oštećeno u zemljotresu.

Abramović je rekao da su oštećenja pretrpjeli objekti centralne osnovne škole i tri područna odjeljenja, kao i srednje škole, ali da su bezbjedni za boravak, tako da će nastava početi sljedeće sedmice.

On je dodao da je objekat gdje je smještena lokalna pošta i Narodna biblioteka takođe oštećen, ali bezbjedan za boravak.

– Objekat gdje je smještena Republička uprava za geodetske poslove i Crveni krst nije bezbjedan za boravak i moraće biti iseljen – rekao je Abramović i dodao da su oštećenja do sada prijavljena na oko 180 objekata.

Igor Svrdlin

2 Shares
2 Shares
Copy link