Vučić: Osoblje Ambasade iz Makedonije povučeno zbog obavještajnog djelovanja protiv Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su srpski nadležni organi ustanovili i dokazali da je protiv Srbije izvršeno obavještajno djelovanje i da je zbog toga povučeno osoblje Ambasade Srbije iz Makedonije.

Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)

Naši nadležni organi su ustanovili i pružili nam dokaze i saznanja o obavještajnom djelovanju protiv institucija Srbije, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima.

Naveo je da je za tu odluku bilo nekoliko razloga ali da su “nadležni organi” ustanovili to i predstavili i njemu i Vladi Srbije dokaze o takvom djelovanju.

Kako je poručio, bez obzira na to Srbija će nastaviti da njeguje prijateljske odnose sa Makedonijom.

Istakao je da je na Srbiji “samo da naši ljudi budu pripremljeni i spremni i da se zaštiti prijateljstvo Srba i Makedonaca, ali i da znamo kako je djelovati u drugačijem i novom okruženju koje nama nije bilo poznato do prije nekoliko mjeseci”.

– Čekaćemo šta će Albanci da kažu za Kosovo u Uneskou i čekaćemo šta če Skoplje na to da kaže. Naše je da se pripremimo i da umijemo da odgovorimo. Da zaštitimo naše djelovanje od uticaja spoljnih faktora i djelovanja – rekao je Vučić.

Na pitanje da li je “spoljna sila” Rusija, Vučić je rekao da na to nije pomislio dok je govorio.

Autor