Srpska lista osvojila apsolutnu pobjedu u srpskim opštinama na Kosmetu

Srpska lista, koju podržava zvanični Beograd, osvojila je apsolutnu pobjedu u svih deset opština sa srpskom većinom na današnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, prema preliminarnim rezultatima iz Izbornog štaba Srpske liste.

Novi-stari gradonačenici su Bratsilav Nikolić u Štrpcu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Vučina Јanković u Zvečanu, Goran Rakić u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.

Novi gradonačelnici sa Srpske liste su Vladica Aritonović u Ranilugu, Srđan Popović u Gračanici, Zoran Todić u Leposaviću i Dragan Petković u Partešu.

Prema podacima iz Izbornog štaba Srpske liste, u Klokotu će se održati drugi krug izbora, pošto nijedan od dvojice kandidata nije osvojio natpolovičnu većnu glasova.

Izlaznost u opštinama sa srpskom većinom iznosila je u sjvernoj Kosovskoj Mitrovici 39,57 odsto, Partešu 54,23, Ranilugu 55,16, Gračanici 41,66, Zubinom Potoku 42,78, Štrpcu 57,63, Novom Brdu 57,43, Klokotu 63,23 i u Leposaviću 50,04, saopštila je Centarna izborna komisija.

Ukupna izlaznost na Kosovu i Metohiji je 44,19 odsto.

Pravo glasa na ovim lokalnim izborima imalo je 1.890.952 birača.

Tagovi:
Autor