Spasić: Prisluškivanje srpskih i hrvatskih zvaničnika za račun Turske

Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH za račun Turske već godinama prisluškuje najviše srpske i hrvatske zvaničnike u regionu, tvrdi nekadašnji visoki funkcioner Službe državne bezbjednosti SFRЈ Božidar Spasić.

FOTO: RTRS

Spasić je za “Euroblic” rekao da srpske službe bezbjednosti već dugo imaju saznanja o tome da OBA prisluškuje oko 300 političara i zvaničnika u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, te da je oprema za prisluškivanje nabavljena u Turskoj i da je vrlo moguće da prikuljeni podaci o srpskim i hrvatskim zvaničnicima, osim na stolu /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića, završavaju u Ankari.

Komentarišući optužbe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića na račun OBA, Spasić je naveo da je nekadašnja SDB još prije rata imala saznanja o tome da je aktuelni direktor OBA Osman Mehmedagić Osmica povezan sa turskom obavještajnom službom.

“Resor SDB u kojem sam bio angažovan pratio je Mehmedagićeve aktivnosti uoči izbijanja rata u BiH. Bilo nam je poznato da često putuje u Tursku, ali smo u početku mislili da se bavi nekim švercerskim poslom. Međutim, kasnije smo saznali da e redovan gost u zgradi turske obavještajne službe”, rekao je Spasić.

Autor