Novogodišnji koncert GKUD-a “Vladimir Gaćinović” u Bileći

BILEĆA – Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Vladimir Gaćinović“ iz Bileće priredilo je večeras dječiji novogodišnji koncert pred brojnom publikom u Domu kulture “Jevto Dedijer” u ovom gradu.

Brojni Bilećani večeras su imali priliku da uživaju u nastupima dječijeg, pionirskog i omladinskog sastava GKUD-a “Vladimir Gaćinović” koji su izveli nekoliko narodnih igara iz Srbije.

Posebne simpatije večeras su pobrali najmlađi članovi ovog kulturno-umjetničkog društva koji su najprije izveli recitacije novogodišnjih pjesmica, a potom i vješto zaigrali.

Ljubica Parežanin, sekretar GKUD “Vladimir Gaćinović”, za naš magazin rekla je da je odlazeća godina bila veoma uspješna za društvo jer su imali brojne nastupe u zemlji i regionu i izrazila nadu da će sljedeća biti još uspješnija.

“U ovoj godini smo imali mnoge nastupe u Republici Srpskoj a i šire: u Beogradu, Sečnju, Herceg Novom, Kotoru. Imamo misao da uvijek može bolje tako da ćemo se truditi sljedeće godine i svih narednih da budemo što bolji, da bude što više djece, da omasovimo društvo, i drago nam je što i mi učestvujemo u čuvanju tradicije i običaja”, istakla je Parežanin.

Ljubica Parežanin (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Jedanaestogodišnja Sofija Dutina folkorom se bavi četiri godine, a večeras je nastupila sa pionirskim sastavom koji je izveo Šopske igre.

“Moje sestre su obje igrale folkor, pa je i meni to vrlo zanimljivo, tako da ću nastaviti da se bavim ovim i dalje”, kratko je za naš magazin rekla Sofija.

Sofija Dutina (Foto: Moja Hercegovina)

Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće postoji još od davne 1935. godine. Društvo je obnovilo svoj rad 2009. godine i trenutno broji preko 150 članova svih uzrasta.

Milena Koprivica

Autor