Nevesinjski volonteri očistili tvrđavu “Zaposti”

NEVESINJE – U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, u nevesinjskom selu Zovi Do organizovana je volonterska akcija čišćenja ostataka tvrđave Zaposti.

Koordinator projekta Branimir Tamindžija naglašava da su, u saradnji sa Turističkom organizacijom Nevesinje, očistiti ostatke tvrđave od gustog granja i omogućili izletnicima i turistima da bez problema uživaju u prirodnim ljepotama koje nudi ovaj lokalitet.

“Trideset dva volontera su se popela do tvrđave neprohodnim i zaraslim stazama i uredila lokalitet, a najviše pažnje su posvetili su čišćenju kamenih fotelja koje se nalaze u tvrđavi Zaposti”, kaže Tamindžija.

Predsjednik Mjesne zajednice Zovi Do Bojan Zečević naglašava da su se voloneri rado uključili u ovu akciju čišćenja i da bi voljeli da neko od nadležnih povede računa o starim objektima koji su prepušteni zubu vremena.

Pored ovog lokaliteta volonteri su posjetili pećinu “Šnjeticu”, uživali u njenim ljepotama i bogatstvu pećinskih ukrasa.

Posle ove akcije organizovan je zajednički ručak i druženje na izletišu u Bežđeđu, a iz “Udruženja oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina” su najavili  biciklijadu koja će, nadaju se, okupiti 50 volontera.

Autor