Nevesinjski maturanti darovali krv

NEVESINJE – Četrnaest maturanata Mašinske škole Srednjoškoloskog centra ,,Aleksa Šantić” iz Nevesinja darovalo je danas krv u nevesinjskoj bolnici čime su na kraju primarnog školovanja iskazali društvenu odgovornost.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Marija Đerić krv daje prvi put i kaže da je ovim gestom željela da doprinese zajednici, kao i da joj je značajan podatak da se dobrovoljnim daralaštvom spašavaju životi.

Njeno mišljenje dijeli i Marko Kandić koji ističe da je i njegov otac bio dobrovoljni davalac krvi i da mu je želja da nastavi sa tom tradicijom.

Doktor Maksim Brenjo kaže kako je zadovoljan odzivom Nevesinjaca akcijama dobrovoljnog darivanja i ističe da se o ovoj zdravstvenoj ustanovi sprovode rigorozni pregledi sa ciljem da dobrovoljno darivanje ni na koji način ne naškodi onima koji daju, kao ni onima koji primaju krv.

,,Cilj nam je da imamo dovoljne rezerve krvi i vodimo se tim da nikada ne naškodimo dobrovoljnim davaocima, zbog toga i imamo rigorozne kontrole”, rekao je Brenjo

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi danas se odazvalo 19 maturanata Mašinske škole, a njih 14 je darovalo dragocjenu tečnost.

Ljubiša Bukvić

Autor