Ljubinje može da odahne: Svi požari ugašeni

LjUBINjE – Nakon pet dana borbe sa vatrenom stihijom, svi požari na području Ljubinja su ugašeni, a helikopter Oružanih snaga BiH jutros je napustio ovu opštinu i uputio se u Jablanicu, potvrdio je za Radio Trebinje Miodrag Ilić, komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje.

U kontroli požarišta jutros je bio i helikopter Helikopterskog servisa RS, a novo izbijanje vatre nigdje nije primjećeno.

„Nadlijetali smo teritoriju od Ubala do Stoca, nigdje nismo opazili nova žarišta, situacija je stabilna„, kaže komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.

Ljubinje je jutros napustilo i 15 pripadnika Oružanih snaga BiH, koji su se vratili u kasarnu „Bilećki borci“.

U gašenju požara kakav se ne pamti u Ljubinju, na sreću, niko nije povrijeđen a izgorjele su hiljade hektara šume i niskog rastinja, objekti, stoka i 40-tak električnih stubova.

Požar velikih razmjera gasili su ljubinjski, trebinjski, nevesinjski i gatački vatrogasci, radnici ljubinjske opštinske uprave, mještani, pripadnici Civilne zaštite, MUP-a i Oružanih snaga BiH.

Pomoć Ljubinju uputili su Vlada RS, te gradovi Banjaluka, Prijedor i Bijeljina.

Uprkos nemaštini, opština Ljubinje izdvojila je pet hiljada maraka za najviše stradalu porodicu Škorić, kojima je izgorjela štala sa sitnom i krupnom stokom, te pomoćni objekat sa 500 bala sijena.

Tagovi:
Autor