Ljubinjac pokušao da prošvercuje cigarete u muzičkim zvučnicima

LJUBINJE – M. M. (32) iz Ljubinja uhapšen je juče nakon što je, preko graničnog prelaza Klobuk, pokušao da prokrijumčari 5.000 kutija cigareta bez akciznih markica. On je cigarete sakrio u unutrašnjost muzičkih zvučnika, u automobilu kojim je upravljao, piše portal “Klix.ba”. 

cigari

Službenici Granične policije BiH cigarete su otkrili u unutrašnjosti muzičkih zvučnika prilikom granične kontrole VW Sharana, bh. registarskih oznaka, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Klobuk.

Vozilom je upravljao M.M. (1984.), državljanin BiH, koji je lišen slobode prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH. Cigarete i vozilo su privremeno oduzeti. Protiv M.M. Tužilaštvu BiH biće podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “krijumčarenje”.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 22.10.2016. godine spriječili su 12 državljana Republike Turske u ilegalnom prelasku državne granice BiH s Republikom Hrvatskom. Otkriveni su u dva napuštena objekta u zaštitnom području neposredno uz državnu granicu. Strani državljani prekršajno su procesuirani u skladu sa Zakonom o strancima. Uz predlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorije BiH, predati su Službi za poslove sa strancima BiH.

Dan ranije, 21.10.2016. godine, službenici JGP Bijeljina otkrili su četiri državljana Sirije u ilegalnom prelasku državne granice. Strani državljani nisu posjedovali putne isprave. Predati su Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Autor