Kao nekad : “Heo” igrao za “Vedar osmijeh” u Bileći

BILEĆA- U humanitarnoj košarkaškoj utakmici “Plavo-bijeli tim za Vedar osmijeh”  koja je odigrana večeras na stadionu pored Osnovne škole “Petar II Petrović Njegoš” u Bileći, sakupljene su 934 KM za Udruženje roditelja, djece i omladine sa poteškoćama u razvoju “Vedar osmijeh” iz Bileće.

Bivši i sadašnji košarkaši “Hercegovca” (Foto: Miodrag Hrnjez-Ljumo)

Nekadašnji i sadašnji košarkaši bilećkog “Hercegovca” večeras su zaigrali za svoje sugrađane, ali ne jedni sa drugima kao nekad, već sada jedni protiv drugih.

Veliki broj Bilećana koji je došao da podrži ovaj humani gest podsjetili su na slavne dane bilećke košarke kada su isti igrači punili  sportsku dvoranu u Bileći, i donijeli mnoge radosne trenutke svim ljubiteljima ovog sporta.

Košarkaši su bili podijeljeni na plavi i bijeli tim, što su ujedno i boje “Hercegovca”.  Kao nekad, večerašnja utakmica je obilovala brojnim uzbuđenjima i lijepim košarkaškim potezima od strane oba tima, a pobjedu je odnio plavi tim , mada rezultat večeras nije bio u prvom planu.

Plavi tim (Foto: Miodrag Hrnjez Ljumo)

Jedan od organizatora humanitarnog meča, i dugogodišnji kapiten KK “Hercegovac”, Dragan Vujović- Vuja za “Moju Hercegovinu” je rekao da je ideja za organizaciju humanitarne utakmice potekla od sadašnjeg trenera i igrača “Hercegovca”, i izrazio je nadu da ova utakmica neće biti posljednja ovakvog karaktera.

“ Planirali smo ovo i ranijih godina, ali sada je pravi momenat za ovako nešto, jer je Udruženje u malo težoj situaciji, pa smo odlučili  da odigramo ovu utakmicu bivših i sadašnjih igrača. Mislim da je ovo dobra stvar, i da nećemo stati na ovome. Biće još ovakvih akcija”, rekao je Vuja za “Moju Hercegovinu”.

Bijeli tim (Foto: Miodrag Hrnjez Ljumo)

On je dodao da mu izuzetno mnogo znači  okupljanje bivših saigrača, kolega sa kojima je nekada igrao i dijelio mnoge lijepe trenutke u “Hercegovcu”.

Humanitarni karakter ovakve utakmice svakako je najznačajniji dio ove večeri, ali za brojne Bilećane ovo je bila i lijepa prilika da se podsjete košarkaških imena uz koje su generacije Bilećana odrastale.

Ulaznica za večerašnju utakmicu iznosila je jednu marku, ali svi koji su željeli mogli su dati više.

Milena Koprivica

 

Autor