Euforija maturske večeri u Gacku

GACKO – Svoje srednjoškolsko obrazovanje večeras je simbolično završilo 125 maturanata 69. generacije Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević” u Gacku.

Gatački maturanti (FOTO: Moja Hercegovina)

Većina po prvi put u svečanim odijelima i haljinama za koje se nije žalilo ni para, a ni puta. Kupovalo se od Gacka do Banje Luke i Beograda. Izmijenjeni, a opet isti, od večeri očekuju dobar provod, a od budućnosti samo najbolje.

Direktor Aleksandar Purović je istakao da ova generacija nije dostigla neke visine kada je uspjeh u učenju, ali je sigurno da su tokom godina školovanja postali ljudi spremni za život.

Za najboljeg učenika generacije proglašen je Vladan Grgur koji je tako nastavio porodičnu tradiciju. Naime, nakon brata Jovana, koji je prije dve godine ponio ovu titulu, i on je postao đak generacije, a zajednička im je i ljubav prema prirodnim naukama, posebno fizici. Pored rada, tvrdi da je za uspjeh ključna organizacija, a da prave uspjehe očekuje u daljem školovanju. Već je odlučio da će to biti elektrotehnika u Novom Sadu.

Vladan Grgur – učenik generacije sa drugaricom (FOTO: Moja Hercegovina)

Događaj koji se u Gacku očekuje cijele godine je podržalo i relativno lijepo vreme, strepnja da će kiša pokvariti defile se pokazala kao bezrazložna, a atmosferu pred proslavu u restoranu zagrijali su i trubači koji su maturante pratili u šetnji glavnom gradskom ulicom.

Ove mlade ljude, koji su sada i zvanično zakoračili u zrelost, pratili su aplauzi i najljepše želje velikog broja okupljenih sugrađana.

Četiri godine druženja , učenja i zajedničkih doživljaja preseliće se u sjećanja i anegdote koje će se prepričavati pri susretima.

Pred većinom je sada nastavak školovanja, a prva prepreka su prijemni ispiti na univerzitetima Srbije i Republike Srpske za mjesec dana.

Pogledajte kako su izgledali:

Milanka Kovačević

Autor