Blato iz nevesinjske česme – ovako izgleda najskuplja voda u Srpskoj (VIDEO)

NEVESINJE – Čitalac “Moje Hercegovine” poslao nam je video snimak na kojem se vidi prljava voda koju isporučuje nevesinjski “Vodovod”. Snimak je nastao danas oko 15 časova, u Ustaničkoj ulici u Nevesinju.

Ilustracija

Zbog stalnih restrikcija, voda je u pojedinim dijelovima grada konstantno mutna, ako je to pravi izraz za ono što se može vidjeti na snimku.

Nevesinjci ovakvu vodu plaćaju skuplje nego Banjalučani, koji imaju ispravnu vodu. Njena cijena u Nevesinju je 1,35 KM po kubnom metru, a u Banjaluci 1,18 KM.

Zbog, kako su naveli, enormne potrošnje vode, iz nevesinjskog Vodovoda su uveli drugi stepen redukcije vode koji podrazumijeva višečasovna isključenja vode prigradskim naseljima i selima, a kao rješenje za ublažavanje posljedica redukcije voda će se, pojedinim naseljima, isporučivati cisternama, što je u opcija koja se u “normalnom svijetu” koristi samo u vanrednim situacijama.

Međutim, Nevesinjci se za vodu za piće nekako i mogu snaći, ali kako održavati ličnu higijenu kada vam iz česme teče blato?

Pogledajte snimak našeg čitaoca:

Ljubiša Bukvić

Autor