Biciklisti u potrazi za znamenitostima Nevesinja

NEVESINJE – Tridesetak zaljubljenika u biciklizam i prirodu iz Nevesinja priključilo se danas biciklijadi “Nevesinje 2017”, a na ruti dužine 30 kilometara imaće priliku da upoznaju nevesinjska sela kao i kulturno-istorijske spomenike.

Biciklisti su, ispred Srednjoškolskog centra “Aleksa Šantić”, krenuli u pravcu sela Čitluk, nakon kojeg se ruta nastavlja kroz sela Sopilja, Humčani, Bijenja i Krekovi u kojima će učesnici biciklijade prisustvovati istorijskom času kod najveće nekropole stećaka u BiH.

Organizator biciklijade je “Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina”, a koordinator projekta Branimir Tamindžija kaže da je cilj da se promovišu zdrave vrijednosti.

“Cilj je da se promoviše biciklizam i bicikl kao ekološko i zdravo prevozno sredstvo. Ovom biciklijadom promovišemo zdrave vrijednosti, učesnici otkrivaju neke nove ljepote Nevesinja, a uz lijepo druženje, ovo je prilika da se nauče neke nove stvari o selima kroz koja prolazimo”, kaže Tamindžija i dodaje da je ovo značajna promocija nekropole stećaka u Krekovima.

Najstariji učesnik biciklijade je Milosav Pojužina (63), dok tri najmlađa učesnika imaju po 11 godina.

Ljubiša Bukvić

Autor