Vatrogasci još uvijek gase požar u Bingu, uviđaj počinje tek sutra

MOSTAR – Još u potpunosti nije sanirana vatra na zgarištu tržnog centra ,,Bingo”, koji je sinoć zbog još nedefinisanog uzroka izgorio. Dok vatrogasci i dalje rade na terenu istražni organi čekaju da se stvore uslova za ulazak u ono što je ostalo od objekta kako bi počeli s uviđajem.

Foto: Fena
Foto: Fena

Do 17 sati zgarište tržnog centra “Bingo” nije bilo potpuno ugašeno, vatrogasna jedinica gasila je vatru na pojedinim mjestima na sjevernoj strani objekta. Iz sablasnog zgarišta širio se dim, a narušena željezna konstrukcija djeluje kao ozbiljna opasnost za vatrogasce, kao i građane koji i dalje dolaze da se uvjere šta se desilo.

Policija i dalje obezbijeđuje objekat, ali dežurna tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-netertvansko kantona Mirjana Đerić za naš portal kazala je da dok vatrogasci djeluju na objektu nema uslova za početak uviđaja.

FOTO: KLIX
FOTO: KLIX

,,Vjerujem da bi sutra ujutro mogli izaći na teren, da ćemo tada dobiti zeleno svjetlo od službi koje su sada na terenu” saopštila nam je dežurna tužiteljka.

Rukovodstvo kompanije “Bingo” danas se sastalo sa radnicima, ali o ishodu sastanka još nismo informisani. Lokalitet je i danas obišao mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Autor