Trebinje: Vladimir Panić i Sanja Kavaz najbolji “nebeski trkači”

TREBINjE –  Vladimir Panić iz Valjeva u muškoj konkurenciji i Sanja Kavaz iz Istočnog Sarajeva u ženskoj, pobjednici su ekstremne trke u tzv. nebeskom trčanju vertikalnim kilometrom „Trebinje – vertikal u kamenu“, koja je danas, u organizaciji Planinarskog društva „Vučji zub“ održana u Trebinju. 

Pobjednici trke Vladimir Panić i Sanja Kavaz (Foto: Moja Hercegovina)
Pobjednici trke Vladimir Panić i Sanja Kavaz (Foto: Moja Hercegovina)

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Milošu Aranitoviću iz Trebinja, dok je treći do cilja stigao Mostarac Ivan Leženić.

U ženskoj konkurenciji druga do cilja je stigla Nada Ilić, dok je treće mjesto pripalo Nadi Dursun.

Sanja Kavaz iz “Jahorina ultra trejl tima” ove godine je potvrdila prošlogodišnju titulu pobjednika u ženskoj konkurenciji, s tim da je vrijeme za koje je savladala stazu bolje nego lani. Kaže da je ove godine bilo malo lakše.

“Prošle godine smo radili ovu trku dan poslije “Kotor ekstrima”, a ove godine Kotor nam je sutra, pa smo se danas malo štedjeli za sutra. Ovdje je odlična organizacija, lijepo je vrijeme i sve je ispalo odlično. Sada sam u malo boljoj kondiciji, a i staza mi je sada poznata, pa je to olakšavajuća okolnost. Tako možete bolje da rasporedite snagu jer znate šta vas čeka”, kaže Sanja.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Vladimir Panić je bio najbrži i zadatu stazu je istrčao za 55 minuta.

“Iskreno, ovakve trke meni ne leže, jer ja idem na duže staze. Ali, evo idemo sutra u Kotor, a ovdje smo usput. Staza je zahtjevna, meni je nepoznata, jer sam prvi put ovdje, ali je bilo jako lijepo”, kazao je Vladimir.

Najstariji takmičar je Vojo Prelević, dok je najmlađi trkač danas bio četrnaestogodišnji Vasilije Kosjerina, koji je do cilja došao 21.

“Drago mi je što sam učestvovao. Bilo je jako teško. Pripremao sam se kraći period, jer sam kasno saznao za trku, ali zadovoljan sam, ipak. Nadam se da ću učestvovati i naredne godine”, kazao je Vasilije.

Foto: Moja Hercegovina
Vasilije Kosjerina (Foto: Moja Hercegovina)

Iz organizacije kažu da su izuzetno zadovoljni odzivom takmičara, kao i cjelokupnom realizacijom ovogodišnje trke.

Predsjednik Planinarskog društva “Vučji zub” Igor Škero kazao je da je preko 60 takmičara završilo trku u zadatom vremenu ispod 100 minuta, što smatraju velikim uspjehom. Međutim, prošlogodišnji rekord ove godine nije oboren.

Igor Škero (Foto: Moja Hercegovina)
Igor Škero (Foto: Moja Hercegovina)

“Ove godine imamo odliče rezultate, to je samo nekih dva minuta iznad prošlogodišnjeg rekorda. Prošle godine je konkurencija bila jako velika, došli su najbolji trkači iz regiona. Zadovoljni smo jer je sve proteklo u najboljem redu, a što je najbitnije nije bilo povrijeđenih na stazi. Preko 30 naših redara je bilo pripravno, zatim mladi Crvenog krsta i saobraćajna policija – svi su odlično odradili svoj dio posla”, kazao je Škero.

U trci od Perovića/Arslanagića mosta, kroz naselje Gradina, planinarskom stazom do betonskog puta koji vodi do repetitora na vrhu Leotara, na dužini od preko pet kilometara i 200 metara i sa 960 metara vertikalne razlike, učestovalo je 58 takmičara – 51 muškarac i sedam žena iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Švajcarske.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

NIkolija Bjelica

 

Tagovi:
Autor