PU Trebinje: Zaštitite svoju imovinu za vrijeme godišnjih odmora

TREBINJE – Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da tokom godišnjih odmora preduzmu dodatne mjere na zaštiti svoje pokretne i nepokretne imovine kako bi umanjili rizik da postanu žrtve lopova.

Foto: Moja Hercegovina

Neke od mjera koje građani mogu preduzeti su: da obavijeste osobu od povjerenja da odlaze na godišnji odmor, da napuštaju stan/kuću na par dana kako bi ta osoba mogla da s vremena na vrijeme provjeri da li se neko nepoznat kreće u blizini, da sve svoje vrijednosti kao što su nakit, novac, predaju nekome na čuvanje, da ne ostavljaju na otvorima roletne skroz spuštene s obzirom da je to znak da je taj objekat napušten. Takođe, da ključeve ne ostavljaju na uobičajnim mjestima.

Takođe, bismo svima koji kreću na put savjetovali sljedeće: da vozač ne vozi ako je ljut, umoran, pod stresom, da se u toku vožnje prave pauze, da se vozilo prvo provjetri 15 minuta prije nego što se krene, vozilom ne treba upravljati u papučama, japankama, visokim potpeticama, ukoliko se koristi klima uređaj, treba paziti da razlika u temperaturi u vozilu i van njega ne bude veća od 5 do 10 stepeni. Pribor za prvu pomoć uvjek treba imati, tokom vožnje zabranjeno je konzumiranje alkohola i psihoaktivnih supstanci kao i određenih lijekova.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da ukoliko čuju ili vide nekoga ko im je nepoznat pozovu besplatni broj telefona 122 i na taj način podignu bezbjednost u zajednici.

Autor