Predstavljen plan rekonstrukcije glavnih ulica u Nevesinju

NEVESINJE – U sklopu renoviranja sistema gradskog vodovoda, opština Nevesinje će sprovesti sanaciju dvije centralne saobraćajnice u Nevesinju, a Ulica Cara Dušana i Ulica Miloša Obilića biće potpuno renovirane sa uređenim parking prostorima i pješačkom stazom, a novost za Nevesinjce će biti prvi kružni tok u ovoj opštini.

Foto prikaz (Virtualna Hercegovina)

Projektom rukovodi Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, a tvorci projekta su: Žarko Đerić, Dragan Vuković i Sandra Samardžić, prenosi Virtualna Hercegovina.

Ova rekonstrukcija obuhvatiće zamjenu vodovodnih i kanalizacionih sistema, telefonskih i elektro instalacija, sanaciju kolovoznih traka, ivičnjaka, pješačkih površina i uređenje parking mjesta.

Foto prikaz (Virtualna Hercegovina)

Zbog neophodnosti bolje regulacije saobraćaja planirano je da se iznad zgrade Opštine izgradi kružni tok kojim bi se regulisao saobraćaj na magistralnom putu i pristupnim saobraćajnicama.

Realizacija ovoga projekta bi, nakon više decenija, značajnije promijenila sliku centralnog dijela opštine Nevesinje, a uređenjem parking zone djelimično će se povećati broj parking mjesta koja predstavljaju veliki problem u ovoj opštini.

Autor