Odbranjena trebinjska sela Žakovo i Tulje

TREBINJE – Situacija na požarištu u rejonu Žakova u Popovom polju jutros je stabilnija, a vatrogasci, pripadnici civilne zaštite i šumari uspjeli su, uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH, da od vatre odbrane sela Žakovo i Tulje.

Požar u Trebinju, ilustracija

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk kaže da je vatra juče poslije podne zaprijetila selu Žakovo, a do ranih jutarnjih časova trajala je borba sa požarom koji je prijetio kućama u susjednom selu Tulje.

“Helikopter je jutros gasio sjeverne krakove prema planini Bjelasnici kojima se ne može prići zbog nepristupačnog terena”, rekao je Ćuk.

Policija je u ponedjeljak, 7. avgusta, uveče uhapsila lica M.M. i G.M. koja su zatečena kako pale vatru, nakon čega je izbio veliki požar u Žakovu. Na planini Viduši u opštini Bileća i dalje se prati i kontroliše požar na nepristupačnom terenu, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Ugašen je požar u opštini Nevesinje, na lokalitetu Gaj. Lokalizovani su požari na lokalitetu Brusa na Trebeviću, Istočno Sarajevo, i Nezucima u opštini Višegrad.

Autor