Nevesinjski rukometaši ambiciozno kreću u novu sezonu

NEVESINJE – Rukometni klub “Hercegovina” iz Nevesinja izvršio je danas prozivku igrača, a na sastanku je rečeno da su osnovni ciljevi za narednu sezonu dobar plasman u Prvoj ligi Republike Srpske i očuvanje igračkog kadra.

Predsjednik kluba Milosav Uljarević igračima je poželio dobru sezonu i sumirao rezultate rada nove uprave u prethodnih pola godine.

“Klub je donio nepopularnu, ali neophodnu mjeru kada je istupio iz Premijer lige BiH. Cilj nove uprave je bio smanjenje dugovanja koja su opterećivala klub. Dugove, koji su iznosili oko 25 hiljada smo značajno smanjili. Što se igračkog kadra tiče imamo mlad tim koji je potpomognut sa iskusnim igračima koji će biti okosnica tima”, rekao je Uljarević.

Uljarević se posebno zahvalio povratnicima u klub i onima koji su zarad igranja u nevesinjskom rukometnom klubu odbili primamljive ponude drugih klubova. On je istakao da je akcija “Postani član naše porodice” urodila plodom i da je klub oformio školu rukometa koja okuplja više od trideset dječaka koji su zalog budućnosti nevesinjskog rukometa.

Trener Milanko Savčić je rekao da će pripreme biti teške, što zbog trenažnog procesa, kao i zbog velikih vrućina. Rekao je da je dogovor da se u svakoj utakmici ide na pobjedu i da se kroz utakmice afirmišu mladi igrači.

Rukometni klub se zahvalio sponzorima Opštini Nevesinje i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, koji su pomogli klub u najtežim trenucima.

Veliku pomoć “Hercegovini” su pružili istaknti rukometni radnici Vlada Mandić i Predrag Peruničić koji su donirali sportsku opremu i stavili se na raspolaganje upravi nevesinjskog kluba.

Iz kluba su poručili da će sezonu da odigraju bez kalkulacija i pozvali navijače da, kao i do sada, podrže klub.

Autor