Nevesinje: U Bijenji uređena dva izvorišta pitke vode

NEVESINJE – U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina, u Bijenji su uređena dva izvora pitke vode.

“Prilikom izvođenja radova naišli smo na problem jer nam je voda sa desetak strana ulazila u rupu koju smo iskopali pa su volonteri uspjeli naći pumpe koje su ispumpavale vodu i omogućile radnicima da jedan dan zašaluju, a drugi izliju zidove čatrnje”, kaže predsjednik ovog udruženja Branimir Tamindžija.

On dodaje da su naknadne radove završili volonteri iz Bijenje.

Predsjednik MZ Bijenja Žarko Kneževic kaže da su mještani uvijek spremni da se organizuju i urade akcije za dobrobit lokalnog stanovništva. 

“Ovog ljeta suša je bila velika i da nije bilo izvora Zlatac na kojem su mještani snabdijevali vodom ne bi uspjeli sačuvati bašte u kojima su zasadili povrće. Sada kada smo uradili čatrnju na izvoru Pokrivenik  imaćemo sigurnu vodu za sve stanovnike naše mjesne zajednice, a i manje gužve na izvorima”, kaže Knežević.

“Ove dvije čatrnje koje smo uradili su od životnog značaja za sve stanovnike mjesne zajednice jer u ljetnim danima mještani jedino na njima mogu da se obezbijede vodu za piće, ali i za bašte i voće koje su mještani zasadili, dodaje Knežević.

Autor