Nevesinje: Priređeno donatorsko veče za sedmočlanu porodicu Glogovac

NEVESINJE – Udruženje Konjičana Republike Srpske organizovalo je sinoć u Nevesinju donatorsko veče sa ciljem  prikupljanja novčanih sredstva za izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Glogovac iz sela Bijenja kod Nevesinja.

Predsjednik udruženja raseljenih srba iz Konjica i narodni poslanik Zoran Pologoš je rekao da je Snježan Glogovac njihov stari saborac iz “Druge lake pješadijske brigade” koji i u miru nastavlja da se bori protiv dva velika zla, a to su “bijela kuga” i gašenje sela.

“Naše udruženje se bavi humanitarnim radom i do sada smo organizovali nekoliko humanitarnih večeri. Obilazimo naše bogomolje i stratišta, pomažemo našim sunarodnicima i svim ljudima koji su u stanju potrebe. Ovdje smo da pomognemo nezaposlenom saborcu Snježanu Glogovcu koji živi sa suprugom i petero maloljetne djece. Želimo da mu pomognemo da izgradi kuću, jer se on bori protiv dva najveća zla Republike Srpske, a to su natalitet i odumiranje sela”, rekao je Pologoš.

Snježan Glogovac i Zoran Pologoš

Snježan je veliki borac, to je pokazao u ratu kao naš saborac, a pokazuje to i u miru, kaže Pologoš i ističe da se raseljeni srpski narod iz Konjica bori da sačuva identitet.

“Udruženje Konjičana Republike Srpske okuplja više od 3.000 članova, veoma smo složni i organizovani, a većina naših članova se odazove svakoj humanitarnoj akciji”, ističe on.

Kako ova donatorska veče nije jedina aktivnost Udruženje Konjičana Republike Srpske za pomoć porodici Glogovac, sredstva koja se sakupe večeras i narednih dana biće naknadno uplaćena Glogovcima kojima je svaka pomoć dobrodošla.

Svi koji žele da pomognu ovu humanitarnu akciju mogu da uplate sredstva na račun Udruženja Konjičana RS br.: 5517002229505637, Unikredit banka a.d. Banjaluka, Filijala Trebinje.

Ljubiša Bukvić

Autor