Nevesinje bilo domaćin projekta “Agenda 2030”

NEVESINJE – Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina u Nevesinju je bilo domaćin projekta “Agenda 2030” koje ima za cilj raspravu o bezbjednosnim izazovima i ciljevima održivog razvoja.

FOTO: Radio Nevesinje

Predsjednik Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina Branimir Tamindžija kaže da je neophodno da se BH društvo upozna sa ciljevima UN-ove strategije.

“Iskreno se nadamo da će svi razumjeti šta treba činiti da bi BiH krenula naprijed. Prioritet inicijative je na zdravstvu, smanjenju siromaštva, smrtnosti kod djece i novorođenčadi, kao i na očuvanju resursa neophodnih za očuvanje života”, rekao je Tamindžija.

Agenda 2030 nije odgovor na sve probleme. Nejednakost i nepravda uvijek mogu naći prostor u kojem će bujati ukoliko pristup,ne bude jedinstveni.

Učinak Agende 2030 je odgovor na sve razvijne i bezbjedonosne izazove sa kojima se čovječanstvo suočava.

Ona se ogleda u poboljšanju mogućnosti za sve ljude bit će određen shvatanjem Agende i njenom nadgradnjom. Ljudska prava su u srži sedamnaest Održivih razvojnih ciljeva, od ukidanja siromaštva do smanjenja nejednakosti i promocije inkluzivnih društava.

Autor