Neuslovne prostorije poslovnice FZO RS u Gacku: Zapinju i stranke i zaposleni

GACKO – Za korisnike Fonda zdravstvenog osiguranja u Gacku ovjeravanje knjižice posljednjih mjeseci je bio svojevrstan atak na zdravlje. Rasušen i raskliman parket je vremenom poispadao, pa su rupe u podu prvo na šta naiđu kada se upute ka šalterima.

Zapinju i posrću i osiguranici i zaposleni, a bilo je i nekoliko uganuća saznali smo nezvanično u Domu zdravlja, uglavnom kod starijih osoba. Činjenica da se u istom ulazu nalazi i kancelarija Udruženja penzionera samo doprinosi ozbiljnosti problema.

U opštini, koja je vlasnik prostora, smatraju da je dužnost korisnika, dakle Fonda, da uredi prilaz, tim prije što zakupninu ne plaćaju. Priznaju da trenutno stanje ne ispunjava ni minimalne tehničke uslove za rad, ali, tvrde u Odjeljenju za urbanizam i građevinarstvo, spremni su da pomognu.

Iz Službe za odnose sa javnošću FZO su se u dostavljenom odgovoru složili u da su u poslovnici u Gacku “nešto lošiji uslovi za rad” što su obrazložili opredjeljenjem “da se novac osiguranika troši na zdravstvenu zaštitu kako bi oni (osiguranici) bili zadovoljni dobijenim uslugama.”

Odgovor FZO RS

Prepreku ka dosadašnjem obezbjeđenju “optimalnih uslova” kako za zaposlene tako i za korisnike vide u činjenici da prostorije dijele sa “nekoliko organizacija što iziskuje dogovor u vezi sa renoviranjem.”
U FZO su obećali da će naredne sedmice predstavnici filijale Trebinje održati sastanak kako bi se ovaj problem uskoro riješio.

Izvjesno je da u skorije vrijeme poslovnica u Gacku neće dobiti djelić sjaja koji imaju zgrade FZO širom republike. No, saniranje rupa na ulazu kao prelazno rješenje možda ne bi učinilo mnogo u estetskom smislu, ali bi bio veliki doprinos bezbjednosti. Do tada, dodatni oprez prilikom ulaska u prostorije FZO u Gacku biće neophodan.

Milanka Kovačević

Autor