Ljubitelji terenske vožnje iz Bileće, Gacka i Trebinja dobili svoj klub

BILEĆA – Pred početak nove takmičarske sezone Off road saveza Bosne i Hercegovine, u Bileći je zvanično formiran novi istočnohercegovački klub ljubitelja terenske vožnje pod nazivom „Tajfun tim BGT“.

"Tajfun tim BGT" okupio vozače iz tri istočnohercegovačka grada
“Tajfun tim BGT” okupio vozače iz tri istočnohercegovačka grada

Klub je formiran na inicijativu Bilećanina Aleksandra Dangubića, prošlogodišnjeg šampiona Off road saveza BiH u soft klasi, a trenutno ga čine vozači terenaca iz Bileće, Gacka i Trebinja.

– Konačno smo ozvaničili postojanje ovog auto-moto kluba koji čini petnaest ozbiljnih ljudi: osam članova iz Bileće, četiri iz Gacka i tri iz Trebinja. Podijelili smo funkcije i izabrali odbore koji će ubuduće upravljati klubom – kaže Dangubić za „Moju Hercegovinu“.

On je istakao da mu je izuzetno drago što je, kao dugogodišnji takmičar, uspio da okupi „solidan broj ozbiljnih ljudi i sposobnih vozača koji će na narednim takmičenjima Off road Saveza BiH nastupati kao klub“.

Aleksandar Dangubić nakon završenog takmičenja na Kozari (FOTO: facebook/arhiv)
Aleksandar Dangubić nakon završenog takmičenja na Kozari (FOTO: facebook/arhiv)

Dangubić je dodao da „Tajfun tim BGT“ svakako neće ostati na ovom broju članova, već da su svi obožavaoci i ljubitelji terenske vožnje dobrodošli u ovaj klub.

Podsjećamo, Dangubić je već četiri godine za redom organizator bilećke „Džipijade“ koja svake godine okuplja na desetine ljubitelja vožnje terencima iz BiH i regiona.

Zahvaljujući tome, Bileća je krajem prošle godine uvrštena u kalendar sezone Off road Saveza BiH za 2017. godinu. Zanimljivo je to da navedena sezona počinje na Kozari u martu, a završava u Bileći u novembru, pa će se odlučujuća utrka za šampiona 2017. godine održati baš na bilećkoj „Džipijadi“.

Autor