Ilić: Situacija u Ljubinju danas stabilna

LJUBINJE – Nakon što se helikopter OS BiH uključio u gašenje požara u ljubinjskim selima, situacija na požarištima je mnogo bolja, a helikopter je ostao u Ljubinju da nadgleda požarnu liniju, kaže komandir Vatrogasne jednice Ljubinje Midrag Ilić.

Arhiva (FOTO :Moja Hercegovina)

Komandir Vatrogasne jednice Ljubinje Midrag Ilić kaže kako su vatrogasci iz Ljubinja i hercegovačkih opština, zajedno sa pripadnicima OS BiH i stanovništvom, čitavu noć dežurali i kontrolisali požarnu liniju u časovima kada helikopter nije djelovao.

“Vatra je  stavljena pod kontrolu i očekujemo da će uskoro, u narednim satima, sve biti ugašeno. Nadamo se da se požar neće opet aktivirati, pratimo situaciju na terenu”, rekao je Ilić.

Ilić kaže kako imaju značajnu pomož iz ostalih opština. Kaže kako su, osim hercegovačkih, u Ljubinje stigli vatrogasci iz Banje Luke sa terenskim automobilom, naprtnjačama i pumpom visokog pritiska.

Požar je, nadaju se svi u Ljubinju, ugašen, a šteta koju je izazvao je nesaglediva. Stotine hektara šume, kuće i pomoćni objekti su gorjeli predhodnih dana. Prava procjena štete moći će se izvršiti tek kada se požar potpuno ugasi.

Autor