Gacko dobilo budžet za 2017. godinu

GACKO – Najvažnija tačka treće redovne sjednice Skupštine opštine Gacko je bio Prijedlog budžeta za 2017. godinu.  

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Prema projekcijama, opštinska kasa će “biti teška” 12,8 miliona maraka. Od toga, 4,8 miliona se očekuje od takozvane rudarske rente.

Izvjestilac po ovom pitanju Dragan Papović, v.d. načelnika za privredu, finansije i društvene djelatnosti u Opštini Gacko je naglasio da u budžet ulaze i kreditna sredstva od 2,9 miliona, što zajedno sa parama rezervisanim za infrastrukturne projekte, čini sumu od skoro 5 miliona maraka koje će u narednoj godini biti uložene za razvoj Gacka.

Opozicija je, sa druge strane, ocijenila budžet kao potrošački i rekla da neće podržati predloženi dokument. Osnovne zamjerke su bile da u gradu nisu riješene osnovne stvari koje ne obuhvata ni predloženi budžet.

“Nema vode, nema kanalizacije, zgrada stare opštine se ne završava, grad nam izgleda tako da se iz njega odlazi. Delovanje amandmanski na ovakav dokument je besmisleno”, mišljenja je opozicija.

Kao što je već postalo praksa kada su u pitanju tačke od krucijalnog značaja, za budžet je glasalo deset pozicionih odbornika, dok je 9 opozicionih bilo protiv.

Milanka Kovačević

Autor