Dobrovoljni davaoci iz Gacka darovali krv u nevesinjskoj bolnici

NEVESINJE/GACKO – Četrnaest članova Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Gacka darovalo je danas najdragocjeniju tečnost u nevesinjskoj bolnici. 

U akciji je učestvovalo 16 dobrovoljnih davalaca ali je nakon preventivnih pregleda krv danas dalo njih 14.

Vuković Miroslav Hrgo predsjednik gatačkog Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi kaže da udruženje postoji već četiri godine i da okuplja oko 300 članova.

,,Sa nevesinjskom bolnicom sarađujemo već tri godine. Realizujemo dvije do tri akcije godišnje u zavisnosti od potreba bolnice u Nevesinju u kojoj se liječi i mnogo naših sugrađana i nećemo dopustiti da ikada zafali i kap krvi. Među našim članovima ima mnogo studenata koji aktivno daruju krv u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci, a naše udruženje učestvuje u akcijama dobrovoljnog darivanja širom BiH i regiona”, kaže Vuković.

Vuković je i najaktivniji davalac krvi iz Gacka, a danas sa ponosom pokazuje knjižicu u koju je upisao učešće u 66-oj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Ne ističući sebe Vuković kaže da je svaki član udruženja svjestan značaja stvaranja zaliha krvi i kaže kako su spremni u bilo koje doba dana i noći da se odazovu ako postoji potreba.

Devetnaestogodišnja Ivana Davidović jedina je djevojka koja je učestvovala u današnjoj akciji.

Ivana Davidović

,,Ovo mi je druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi, želja mi je da pomognem onima kojima je pomoć neophodna i uvijek ću se rado odazivati ovakvim akcijama”, kaže ona.

Specijalista transfuziolog Maksim Brenjo je rekao da zahvaljujući redovnim akcijama dobrovoljnog darivanja nevesinjska bolnica raspolaže stabilnim zalihama krvi.

Ljubiša Bukvić

Autor