Bilećki opozicionari traže hitnu sjednicu Skupštine

BILEĆA – Dok se u Bileći zatvaraju proizvodni pogoni, a desetine radnica ostaje bez posla, bilećki političari se i dalje bave spekulacijama i kalkulisanjima. Više od dva mjeseca čeka se na sjednicu Skupštine, kako bi konačno na dnevni red došlo i rješavanje brojnih problema u ovoj opštini. Opozicioni odbornici danas su ponovo predali zahtjev za održavanje vanredne sjednice, ali, po svemu sudeći, do toga u narednih desetak dana neće doći.

Skupština Opštine Bileća (Foto: Moja Hercegovina)

Bilećkim opozicionarima ovo je drugi predati zahtjev za održavanje sjednice u posljednjih deset dana. Budući da prvi nije dao rezultate, sada su predali direktni zahtjev kojim traže vanrednu sjednicu.

Na naše pitanje šta je dovelo do ovakvog stanja – zašto još uvijek nema ni kolegijuma, ni sjednice Skupštine opštine, predsjednik bilećke Skupštine Blažo Vujović za „Moju Hercegovinu“ kaže da će kolegijum biti održan u utorak, a 15 dana nakon toga će biti održana i sjednica, čime će “zakonski rokovi biti ispoštovani”.

Kad su u pitanju razlozi neodržavanja sjednice Skupštine, Vujović nije bio određen, ali spekuliše se da unutar skupštinske većine ponovo postoje previranja i sukobi, te da je zapravo nemogućnost dogovora između njih razlog ovolikog odlaganja.

Odbornik Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ Dražen Dunđer, tvrdi da ne samo da je aktuelna skupštinska većina upitna, nego i funkcija predsjednika Skupštine opštine, te da su to glavni razlozi zbog kojih se mjesecima odgađa sjednica.

„Unutar SNSD-a trenutno postoji raskol. Većinu nemaju, zato što pojedinim odbornicima nisu ispunjeni određeni zahtjevi, i zato što se ne slažu sa odlukom o kreditnom zaduženju. To je razlog zbog koga odlažu sjednicu“, tvrdi Dunđer.

Dražen Dunđer (FOTO: Moja Hercegovina)

Sa druge strane, Blažo Vujović kaže da su to sve spekulacije, te da on nema nikakvih konkretnih saznanja o ovome.

„Mi nemamo nikakvih konkretnih saznanja o tome. Mene niko iz aktuelne većine nije obavijestio da napušta većinu. Odluka o kreditnom zaduženju još uvijek nije pripremljena, jer nam treba niz saglasnosti, tako da mislim da ta tačka neće ni stići da se uvrsti na dnevni red za Skupštinu“, rekao je Vujović.

Blažo Vujović (Foto : Moja Hercegovina)

Datum održavanja sjednice Skupštine još uvijek nije izvjesan, kao ni da li će bilećka Skupština ponovo dobiti novog predsjednika. Izvjesno je jedino da se ni nakon gotovo godinu dana od lokalnih izbora, bilećki odbornici nisu makli s mrtve tačke.

Milena Koprivica

Autor