Bešlić: Hvala mladima, nismo ni svjesni koliko znači let za Keln

MOSTAR – Pobjedu u onlajn takmičenju za novu destinaciju aviokompanije Evrovings (Eurowings) mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je posvetio mladima i istakao da Mostar ovako učvršćuje svoju poziciju top destinacije.

FOTO: Mostarski.ba

“Ovo je trenutak kad možemo reći da sve ono što smo radili u zadnje vrijeme daje rezultat. Sad možemo kazati kako će Mostar od marta naredne godine biti povezan s njemačkim Kelnom avio linijom”, kazao je Bešlić pun zahvalnosti svima koji su svojim glasovima pomogli Mostaru u ovoj pobijedi.

Bešlić je posebnu zahvalnost iskazao mladim ljudima koji su najviše na društvenim mrežama.

“Hvala vam za učinjeno, vi ste otvorili svoju svjetlu budućnost jer ovako Mostar postaje povezan sa evropskim gradovima dobrim komunikacijama, tako omogućava brži razvoj, dolazak gostiju i mnoge preduslove, a za neke stvari još nismo ni svjesni šta to može sve donijeti”, izjavio je Bešlić.

On je još jednom naveo Zadar koji je uvođenjem letova niskotarifnih kompanija napravio, kako reče, pravu revoluciju te postao top destinacija. Bešlić se zahvalio i predstavnicima njemačke aviokompanije na prilici koja je pružena Mostaru te posebno ambasadorki Njemačke koje je otvorila vrata Mostaru prema kompanijama u ovoj BiH.

“Mostar ovim potvrđuje da je top turistička destinacija u našoj zemlji. Naša je pozicija takva, kao i bogatstvo našeg grada, da ćemo privlačiti mnoštvo turista iz susjednih zemalja. Sve to je i podsticaj mladima da se bave turizmom”, izjavio je Bešlić.

Respektabilna evropska avio kompanija je tražila novu destinaciju koju će linijom povezati sa Kelnom, a nakon internet glasanja, Mostar je u konkurenciji značajnih destinacija odnio pobjedu.

Autor