Vozači, oprez: Led na putevima širom BiH

U Bosni i Hercegovini jutros izrazito niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolovozu pa se vozačima savjetuje pojačan oprez.

Čišćenje snijega u BiH
Čišćenje snijega u BiH

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno se izdvajaju putni pravci: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Petrovac-Drvar, gdje jak vjetar stvara snježne nanose.

Na mjestimično jake udare vjetra, upozorava se i u južnim krajevima zemlje. Vozačima se savjetuje maksimalan oprez, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tagovi:
Autor