Srbija je u finalu Evrobasketa

Košarkaši Srbije uspjeli su da izbore finale na Evrobasketu i osvoje medalju. Oni su u polufinalu savladali Rusiju rezultatom 87:79 nakon dramatične završnice. 

Srpski košarkaši su odlično ušli u meč i poveli sa 5:0.

Međutim Rusi su se ubrzo vratili i poveli sa pola koša, ali onda izabranici Aleksandra Đorđevića ponovo prelaze u vođstvo koje čuvaju do kraja četvrtine.

U drugu dionicu Orlovi su ušli sa pet poena viška. Tamo su odlično igrali i konstantno uvećavali prednost koja je u jednom momentu iznosila +16.

Rusi su do poluvremena malo smanjili pa su u treću dionicu ušli sa 14 poena zaostatka. Velika borba viđena je u trećoj četvrtini. Rusi su polovinom perioda počeli da smanjuju zaostatak da bi pred posljednjih deset minuta Srbi imali devet poena prednosti.

Polovinom posljednjeg perioda razlika je iznosila samo četiri poena u korist Srbije, ali su se onda Orlovi vratili na +10. Ipak Rusi ponovo smanjuju razliku na četiri poena na oko dva minuta do kraja i donose neizvjesnu završnicu meča.

Bogdanović ponovo pogađa trojku kad je bila najpotrebnija minut i po prije kraja i donosi Srbiji prednost od 7 poena, rusi su smanjili na pet poena, da bi Bogdanović solo-prodorom vratio na sedam. Lučić je nešto kasnije imao priliku da poveća prednost, ali je promašio oba slobodna bacanja.

Šved to kažnjava trojkom u narednom napadu.  Milosavljević onda pogađa oba slobodna, a Šved maša trojku da bi osam sekundi prije kraja pobjeda i medalja bila obezbjeđena sa linije za slobodna bacanja.

 

Autor