Opština Nevesinje potpisala ugovore sa pripravnicima

NEVESINJE – Opština Nevesinje danas je potpisala ugovore sa pripravnicima kojima je, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, omogućeno sticanje prvog radnog iskustva.

FOTO: Virtualna Hercegovina

Ugovor sa ustanovama koje se direktno finansiraju iz budžeta opštine danas su potpisala tri pripravnika. Načelnik opštine Neveisnje Milenko Avdalović je rekao da je opština prepoznala potrebe visokoobrazovanih mladih koji su budućnost opštine.

Pripravnicima je poručio da budu odgovorni prema poslu, a poslodavcima da je neophodno jačanje privrednih kapaciteta i konstantno povećavanje zaposlenosti na teritoriji opštine.

Šef nevesinjskog Biroa Maja Buha kaže kako su odobrena sredstva za zapošljavanje ukupno 57 osoba iz Nevesinja kroz projekte “Zajedno do posla”, “Sticanje radnog iskustva mladih (VSS) u statusu pripravnika”, “Projekat podrške zapošljavanja lica iznad 50 godina starosti”.

Ona je rekla da će kroz ove projekte ZZZRS u Nevesinje doći oko 299.000 maraka i pozvala privrednike iz opštine da se aktivnije uključe u projekte zapošljavanja uz konstataciju da je u posljednjem ciklusu bilo kapaciteta da se omogući pripravnički staž za veći broj osoba.

Nevesinje spada u red nerazvijenih opština sa visokom stopom nezaposlenosti. Prema okvirnim podacima oko 2.500 hiljade Nevesinjaca u ovome trenutku traga za poslom.

Ljubiša Bukvić

Autor