Održana sjednica Skupštine opštine Nevesinje

NEVESINJE – Osma redovna sjednica Skupštine opštine Nevesinje protekla je mirno, bez značajnijih diskusija, a na dnevnom redu su se našli izvještaji javnih ustanova i opštinskih odjeljenja.

Skupština je počela zahtjevom opozicije da se izvještaji pojedinih institucija izbace sa dnevnog reda iz razloga što su vršiocima dužnosti po zakonu istekli mandati, ali je njihov prijedlog odbijen glasovima većine. Shodno tome opozicioni odbornici su bili uzdržani prilikom izvještaja Centra za socijalni rad, Doma Zdravlja i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Nevesinje.

Na mirnom zasijedanju kratku raspravu je izazvao prijedlog Odluke o načinu i uslovima prodaje garaža u svojini opštine Nevesinje. Kako se radi o tzv. “Kadrovskoj zgradi” odlučeno je da dosadašnji korisnici imaju pravo preče kupovine po cijeni koju je odredila opština, a da će se u međuvremenu naći rješenje za tri porodice iz redova porodica poginulih boraca i RVI koji koriste garaže.

Odbornike je interesovala projekat tekstilne industrije u Nevesinju koji se realizuje sa privrednicima iz Italije, a unutar kojeg je bila planirano zapošljavanje i oko 60 radnica. Predsjednik SO Momčilo Vukotić je najavio da je projekat aktuelan i da se uskoro kreće u realizaciju.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na izvještaje institucija koji su usvojeni bez pretjerane diskusije, uz opaske da su pojedini izvještaji loše koncipirani i sa, djelimično, netačnim podacima.

Odgovarajući na odbornička pitanja načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je rekao da najveći potrošač vode na teritoriji opštine Nevesinje, firma “Agrohercegovina” godinama za navodnjavanje koristila vodu iz akumulacije “Alagovac” bez naknade i da je sada regulisana naplata po cijeni za neprečišćenu vodu.

Ljubiša Bukvić

Autor