Nevesinjski “Komus” uselio u nove prostorije

NEVESINJE – Radnici JP “Komus” iz Nevesinja uselili su danas u nove prostorije za čiju je adaptaciju izdvojeno 32.ooo maraka.

FOTO: Moja Hercegovina

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je rekao da “Komus” do sada nije imao svoje prostorije i da su koristili zgradu “Vodovoda”.

“Mi smo se potrudili, zajedno sa Fondom za zaštitu životne sredine RS, da uredimo jednu paviljonsku zgradu u krugu bivše kasarne, da oformimo pet kancelarija sa mokrim čvorovima, parking i garažu za komunalna vozila. U adaptaciju zgrade je uloženo 32 hiljade maraka, a dodatna sredstva su utrošena za nove kontejnere”, rekao je Avdalović i dodao da je Nevesinje od ove godine u projektu sortiranja i odvajanja ambalažnog otpada, kao i da se nastavlja saradnja sa komunalnim firmama iz Norveške.

Ukupno je ove godine, na adaptaciju zgrade “Komusa”, nabavku novih kontejnera i prese izdvojeno 60.ooo KM, od čega je Fond za zaštitu životne sredine RS obezbjedio oko 40.00o maraka, dok je ostatak finansirala opština Nevesinje.

Direktor JP “Komus” Savo Šarenac kaže da je zadovoljan što preduzeće nakon 17 godina dobija vlastite prostorije.

“Ovo će nam mnogo značiti. Mislim da će ovo preduzeće svojim radom opravdati sva ulaganja Fonda za zaštitu životne sredine RS, Vlade Norveške i opštine Nevesinje. Mi već neko vrijeme prikupljamo kartonsku ambalažu i prodajemo je ovlaštenoj firmi, a u planu smo da nastavimo sa ovim projektom i da počnemo da sortiramo staklenu ambalažu”, rekao je Šarenac.

Ljubiša Bukvić

Autor