Nevesinje: Redukcije vode i cisterne uz naskuplji kubik u Srpskoj

NEVESINJE –  Zbog, kako su naveli, enormne potrošnje vode, iz nevesinjskog Vodovoda su danas uveli 2. stepen redukcije vode koji podrazumijeva višečasovna isključenja vode prigradskim naseljima i selima, a kao rješenje za ublažavanje posljedica redukcije voda će se, pojedinim naseljima, isporučivati cisternama, što je u opcija koja se u “normalnom svijetu” koristi samo u vanrednim situacijama.

,,Zbog enormno povećane potrošnje vode posljednjih nekoliko dana, prinuđeni smo uvesti 2. stepen redukcije u vodosnabdijevanju tako da naselja: Miljevac, Bojišta, Čitluk, Lapčevine, Batkovići, Šurići, Kifino selo, Brežine, Žiljevo, Zalužje i Odžak neće imati vodu ponedeljkom, srijedom i petkom od 14:00 časova do 14:00 časova narednog dana, počevši od dana 23.06.2017. godine”, saopšteno je iz nevesinjskog Vodovoda, a prenosi Virtualna Hercegovina.

Kao i prethodnih godina iz Javnog preduzeća Vodovod Nevesinje saopštili su da je formirana komisija koja će na terenu kontrolisati potrošnju vode, pronalaziti i uklanjati “divlje priključke” sve sa ciljem da se normalizuje potrošnja vode.

Stanovnici nevesinjskih sela se žale da im je uzalud uvedena voda koje u ljetnim mjesecima gotovo da nemaju, oni koji žive u gradskoj zoni se žale da uredno plaćaju potrošene kubike dok veliki potrošači plaćaju paušalni iznos. Cijena “tehničke vode” iz nevesinjskog vodovoda, vode koja je godinama neupotrebljiva za piće, neki kažu i za kupanje je, tek za dlaku skuplja nego u Banjoj Luci.

Autor