Dodik : Biću predsjednik, a vidjećemo čega

PIROT – Vidjećete me kao predsjednika. Ne znam kojeg, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovarajući na pitanje novinara za koje će se funkcije kandidovati u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Foto: Tanjug

On je odbacio kritike da dijeli Srbe, i dodao da ne želi na ovakvom događaju, otvaranju autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, da priča o takvim stvarima. Ipak, rekao je da se osjeća sigurnim i sposobnim, te da ga takve priče ne pogađaju. (Tanjug)

Političari vrijede onoliko koliko ostave iza sebe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na otvaranju dionice auto-puta Pirot-Dimitrovgrad na Koridoru 10 da je to nacionalna i civilizacijska promjena za ovaj kraj i doprinos Srbiji, bez koje nema ni razvoja ni stabilnosti cijelog regiona.

“Posebna mi je čast da u ovom danu, koji je važan za čitavu Srbiju i srpski narod, pogotovo za ovaj kraj, promovišem otvaranje ovakvog ne samo lijepog nego i elegantnog auto-puta, koji nije samo ulaganje novca ili rada. Ovo je nacionalna i civilizacijska promjena za ovaj kraj i doprinos Srbiji”, rekao je Dodik nakon što je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao otvaranju ove dionice auto-puta.

Prema njegovim riječima, političari i oni koji rade javne poslove vrijede onoliko koliko ostave iza sebe.

“Vučić, njegovi saradnici i Vlada ovim što čine, kada se okrenu, mogu da vide niz kilometara iza sebe, objekata, škola, svega onog što diže standard Srbije i što znači doprinos i jačanje našeg uvjerenja i nacionalnog ponosa”, rekao je Dodik.

On je ponovio da je Republika Srpska zagledana u Srbiju i želi joj sve najbolje, njenu moć i snagu. “Znamo da bez Srbije nema ni razvoja ni stabilnosti ovog čitavog regiona. Mi jesmo, uvijek smo zajedno i bićemo zajedno i nikada nismo bili više zajedno nego sada zahvaljujući Vučiću koji nije prestajao da se interesuje za probleme koje imamo i u okviru svojih poslova da doprinos.

Mogu da svjedočim o tome i mislim da sam jedini pravi svjedok tome. Želim uspjeh Srbiji, želim joj moć”, rekao je Dodik. Vučić je danas otvorio novoizgrađenu dionicu auto-puta Pirot-Dimitrovgrad u dužini od 30,5 kilometara na Koridoru 10.

Na ovoj dionici izgrađeno je 26 mostova, dvije petlje, dva tunela a dio od 2,4 kilometra auto-puta može da se pretvori u aerodromsku pistu.

 

Tagovi:
Autor