CJB Trebinje: Zbog nevezivanja pojasa kažnjeno 535 učesnika u saobraćaju

TREBINJE – U republičkoj akciji u saobraćaju, koja je trajala oko mjesec dana, Centar javne bezbjednosti Trebinje sankcionisao je 535 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa.

policija-rs

Akcija je trajala od 25. januara do 28 februara ove godine, a tokom nje je kontrolisano 1.798 učesnika u saobraćaju.

– Za nekorištenje bezbjednosnog pojasa sankcionisana su 483 vozača, a za nekorištenje sigurnosne sjedalice evidentirana su tri prekršaja – navedeno je iz trebinjskog CJB-a.

Inače, na putnoj mreži koju pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje u toku 2016. godine evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima je život izgubilo osam lica. Za dva mjeseca 2017. godine nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim.

Centar apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa. Takođe, podsjeća da su 15. februara stupile na snagu izmjene i dopune Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sa kojima su propisane veće novčane kazne, za veći broj prekršaja je propisano dobijanje kaznenih bodova, kao i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom.

Autor