Završeni pristupni putevi za HE “Dabar”

NEVESINJE – Otvaranjem dionice od 1600 metara asfaltnog puta do buduće brane “Pošćenje”, danas je u Nevesinju završena posljednja dionica pristupnih puteva za HE “Dabar”. 

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija kaže da se, osim saobraćajnica, trenutno izvodi više vrsta radova koji imaju za cilj poboljšanje uslova života lokalnog stanovništva.

Ilija Tamindžija

“Nalazimo se na pristupnom putu za buduću branu “Pošćenje”, čija je ukupna dužina je oko 4,5 kilometara i on prolazi kroz MZ “Biograd”. Ovo je pristupni put za lokaciju brane gdje je pri kraju proces eksproprijacije zemljišta, a to je uslov za dobijanje građevinske dozvole za pravljenje brane”, kaže Tamindžija i dodaje da se uporedo sa ovim vrše radovi na cjevovodu od jame “Udbina” prema Nevesinju.

Željko Zubac

Vršilac dužnosti tehničkog direktora HE “Dabar” Željko Zubac je rekao da je završena posljednja dionica pristupnih puteva za buduću hidroelektranu. Kaže da su izgrađene saobraćajnice višenamjenske, kao i cjelokupan projekat HE “Dabar” koji pored infrastrukture treba da riješi vodosnabdijevanje i ostale potrebe stanovništva.

Milenko Avdalović

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je rekao da će projekat oživjeti ovaj dio Nevesinja i da mu je cilj da sa Vladom RS-a pomogne svim ljudima ovoga kraja koji će morati da se odreknu svoga zemljišta. Nevesinje je prostrana opština koja može mještanima ovoga kraja koji ostaju bez zemlje ponuditi uslove da nastave da se bave stočarstvom i poljoprivredom, rekao je Avdalović.

 

Ljubiša Bukvić

Autor