Trebinjski srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim mjestima

TREBINjE – Oko 40 trebinjskih srednjoškolaca školske klupe danas je zamijenilo radnim mjestima. Čarolija, za mnoge od njih, prvog radnog isukstva, trajaće svega jedan dan.

Naime, u pitanju je realizacija projekta „Socijalni dan“ koji sprovodi Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Cilj je, kaže Katarina Milović, koordinatorka trebinjskog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH, da srednjoškolci, bar nakratko, dožive prvo radno iskustvo, ali i da skupe novac koji će ići u Fond socijalnog dana. Iz tog Fonda, pojašnjava ona, finansiraće se projekti koje srednjoškolci u narednom periodu budu predlagali.

„Na radnim zadacima su danas učenici iz svih trebinjskih srednjih škola. Oni danas, zapravo, volontiraju u lokalnim kafićima, zatim u jednoj građevinskoj firmi, u školama stranih jezika, veterinarskoj ambulanti, pekari, prodavnicama, u poljoprivrednom preduzeću u Popovom polju, te drugim. Od tog novca finansiraće se projekti mladih širom BiH“, kazala je Katarina za „Moju Hercegovinu“, te dodala da će i trebinjski tim već u decembru predložiti svoj projekat.

Pored srednjoškolaca iz Trebinja, radno mjesto na jedan dan pronašla su i četiri srednjoškolca iz Gacka.

Inače, projekat „Socijalni dan“ sprovodi se jednom godišnje u svim gradovima u BiH u kojima postoji lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Nikolija Bjelica

Autor