Srednja muzička škola Trebinje ispratila petu generaciju maturanata

TREBINjE – Srednju muzičku školu u Trebinju ove godine završilo je sedam učenika koji večeras proslavljaju svoje matursko veče. 

Malobrojna družina maturanata okupila se ispred Muzičke škole, odakle su se uputili na matursku žurku.

Ovo je peta generacija maturanata ove škole. Svi učenici su uspješno završili školovanje, a generacija je, prema riječima direktorke Dušanke Babić, bila jako uspješna. Četiri učenika su završila školovanje odličnim uspjehom, dok je troje učenika bilo vrlodobro.

“Od njih sedam pet je završilo na teoretskom odsjeku, a dva učenika su završila instrumentalni smjer. Bili su jako vrijedni, nadam se da će tako biti i u budućnosti. Četiri učenika planiraju da nastave školovanje na akademiji, ja im želim sreću i nadam se da će uspješno položiti prijemni”, istakla je Babić.

Đak generacije ove godine je Marija Tupanjanin koja je završila vokalni instrumentalni odsjek. Budući da je Marija ujedno i učenica trećeg razreda Gimnazije u Trebinju, kaže da još uvijek nije odlučila koji će fakultet upisati.

Marija Tupanjanin (Foto: Moja Hercegovina)

“Ove četiri godine su prošle brzo. Sav trud i rad koji je iza nas pomalo izgleda bajkovito, iako nije bilo tako lako, pogotovo dok smo se spremali za takmičenja i koncerte. Iz škole ću ponijeti samo lijepe uspomene. Bez obzira da li ću upisati muzičku akademiju ili ne, muzika će biti izuzetno važan faktor u mom životu”, rekla je Marija.

Proslavom mature Srednje muzičke škole Trebinje završene su ovogodišnje maturske svečanosti, a svršene đake sada očekuju novi izazovi – odabir zanimanja i upis na fakultet.

Nikolija Bjelica

Autor