PU Trebinje: Još ne znamo da li je uzrok požara na Zubcima ljudski faktor

TREBINJE – Uzrok požara, koji je krajem prošlog mjeseca izbio na području Zubaca kod Trebinja, još uvijek nije poznat, rečeno je danas u Policijskoj upravi Trebinje. U Federaciji BiH pokrenuta je istraga protiv dva lica koja su osumnjičena za paljenje požara koji je prethodnih dana prešao na područje Ljubinja i počinio ogromnu štetu ovoj opštini.

Požar u predjelu Zubaca (Foto: Teritorijalna vatrogasna jedinicia Trebinje/arhiv)

Navedeni požar na Zubcima krenuo je iz sela Turmenti, te zahvatio još sedam sela, a vatrogasci su ga gasili 12 noći i 12 dana. Iako je prošlo skoro mjesec dana od kada je vatra buknula, u trebinjskoj policiji kažu da još ne znaju da li je uzrok bio ljudski faktor.

– Policija provjerava navode i utvrđuje uzrok nastanka požara. U ovom trenutku ne možemo da kažemo da li je u pitanju ljudski faktor. Ukoliko to utvrdimo, javnost će biti blagovremeno informisana – rečeno je danas u PU Trebinje.

Policija u Federaciji BiH, pak, brzo je reagovala u slučaju požara koji se prethodnih dana proširio na područje Ljubinja. Protiv dva lica vodi se istraga zbog sumnje da su uzrokovali ovaj požar. Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed ovom prilikom pozvao je nadležne institucije da osobe koje pale požare što hitnije sankcionišu, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

Autor