Trebinje: Prvorođena beba u 2018. godini nagrađena zlatnikom

TREBINJE – U trebinjskom porodilištu jutros u 3 časa i 20 minuta rođena je prva beba u ovoj godini, a novorođenče je zlatnikom darovao gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Mila Vukić, majka prvorođenog dječaka (Foto: Moja Hercegovina)

Prvu bebu , u ovoj godini, u trebinjskom porodilištu na svijet je donijela Mila Vukić iz Ljubinja. Rodila je zdravog dječaka teškog 4 kilograma i 300 grama i dugog 55 centimetara.

“Porođaj je protekao u redu i ja se osjećam dobro”, rekla je mlada mama koju kod kuće čekaju još dva sina.

Pored porodice Vukić od jutros je i trebinjska porodica Popović bogatija za još jednog člana.

Milijana Popović (Foto: Moja Hercegovina)

Ni Milijani Popović ovo nije prvo dijete, njena djevojčica jutros je dobila brata.

Načelnik ginekološko–akušerskog odjeljenja Srdan Lugonja potvrdio nam je da su oba porođaja prošla bez problema.

Sumirajući rezultate iz prethodnih godina doktor Lugonja je istakao da je u prethodnoj godini došlo do blagog porasta broja novorođenih beba.

Dr Srdan Lugonja (Foto: Moja Hercegovina)

“U 2017. godini rođeno je 344 novorođenčadi, odnosno 16 više nego u 2016.”, istakao je doktor Lugonja i dodao da je najviše beba rođeno 1994. godine – 872, dok je od 2004. godine broj novorođenih u trebinjskom porodilištu ispod 500.

Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, nagradio je prvorođenu bebu zlatnikom.

„Nama je zadovoljstvo da prvo dijete nagradimo zlatnikom sa likom Svetog Vasilija Ostroškog, a pored toga, kao i ostala djeca koja su rođena u Trebinju, imaće nagradu iz gradskog budžeta“, istakao je prvi čovjek Trebinja i dodao da će podržati razvoj porodice.

„Glavni oslonac u porodici trebaju da budu djeca i mi ćemo uraditi sve da podržimo razvoj porodice u smislu raznih programa i osmisljanja novih radnih mjesta. To nije samo priča već će se vidjeti i djela u narednim mjesecima i  godinama“, zaključio je Petrović.

 

Jela Vučković

Autor