Objavljeni prvi rezultati izbora u nevesinjskim mjesnim zajednicama

NEVESINJE – Opštinska izborna komisija je objavila prve nepotpune podatke izbora za savjet mjesnih zajednica. Na izborima mjesnih zajednica zabilježena je dobra izlaznost pa je glasala četvrtina nevesinjskog biračkog tjela, a u mjesnoj zajednici Pridvorci su prijavljene nepravilnosti i čeka se odluka izborne komisije.

nevesinje_zima

U gradskoj mjesnoj zajednici – Nevesinje I, najviše glasova je osvojio Ljubo Kokotović iz SNSD-a. Za njega je glasalo 136 Nevesinjaca, a slijede ga SDS-ov Bratić Nebojša sa 90 glasova, Ivanović Dragan iz SNSD-a koji je osvojio 85 glasova isto koliko i Bratić Danijela iz SDS-a. Perin Dijana iz SDS-a je osvojila 79 glasova, a Miljan Đurasović i Ivanišević Ivana iz iste stranka su osvojili 76 odnosno 75 glasova.

U zoni Nevesinje II najviše glasova je osvojio Budalić Miloš iz SNSD-a koji sa 97 glasova predvodi listu ispred Bratić Aleksandar (SNSD) koji je osvojio 91 glas i Ivezić Miloša iz iste stranke sa 87 glasova. Ivanović Vaso ispred SNSD-a je osvojio 84 glasa, slijedi ga SDS-ova Baćina Dijana sa 83, Saša Brenjo iz SNSD-a sa 80 i Glogovac Jelena sa 79 glasova.

U zoni Nevesinje III Vujičić Miljan iz SNSD-a je osvojio 123 glasa, Grahovac Bojan iz PDP-a 99, a Kovačević Bosa iz SDS-a je osvojila 99 glasova. Vujučić Rajko iz SDS-a je osvojio 93 glasa, Kostić Goran iz SNSD-a 89, Andrijašević Neđo iz SDS-a 80 glasova,a Janjić Miroslav iz SNSD-a 72 glasa.

Mjesna zajednica Nevesinje IV najveće je povjerenje dala Zirojević Milenku koji je osvojio 175 glasova, a slijede ga Kovač Nataša sa 145 i Žerajić Milica iz SDS-a sa 142 glasa. Četvrti je Golijanin Žarko iz SNSD-a koji je osvojio 140, dok je Mićević Dražan iz SRS RS-a osvojio 137 glasova. Savić Bojan iz SDS-a je osvojio 113, a Verica Banjak iz iste stranke 82 glasa.

U Riljima je Kovačević Dragoljub iz PDP-a osvojio 20 glasova, dok je Kovačević Milosav (SDS) osvojio 15 glasova. Nastić Predrag iz NDP-a i Andrić Radenko iz SRS RS su osvojili po 7, a Beštić Branko iz SNSD-a 4 glasa.

U mjesnoj zajednici Udrežnje SNSD-ov Kljakić Čedo osvojio je 41 glas, a slijede ga Ivanović Branka SNSD sa 37, Vujadinović Mlađo SDS -31, Šipovac Milenko SRS RS sa 25 glasova i Šipovac Srđan SNSD koji je osvojio 25 glasova.

U mjesnoj zajednici Odžak najviše glasova je osvojio predsjednik nevesinjskog SDS-a, Anto Šipovac za kojeg je glasalo 227 stanovnika Odžaka. Za Damijanca Zorana iz SNSD-a su glasala 204 stanovnika, a slijede ga Lazović Pero SRS RS sa 189 glasova, Glogovac Miroslav SDS sa 181 glasom i Nastić Milan iz PDP-a sa 168 glasova.

Povjerenje mještana Biograda dobio je Pojužina Miroslav iz SNSD-a sa 104 glasa, slijede ga stranačke kolege, Čolović Milenko sa 102 i Bulajić Katja sa 83 glasa. Lažetić Nenad iz SNSD -a je osvojio 67 glasova, kao i Parović Zorica iz iste stranke.

Izbori u mjesnoj zajednici Zovi Do gotovo su u potpunosti pripali SNSD-u. Žečević Bojan je osvojio 91 glas, a slijede ga koleginica iz SNSD Kovač Mirjana koja je osvojila 85 glasova. Gutić Slobodan iz SDS-a je osvojio 83 glas,a jednako kao i Botić Milanka iz SNSD-a, dok je glas manje osvojio Gutić Momčilo, član SNSD-a.

Istočni Biograd je najviše glasova dao Zubac Miljanu iz SNSD-a, za kojeg je glasalo 50 Biograđana, dok je Zubac Željka osvojila 43 glasa, koliko je osvojio i Čampara Branisalav.  Kuljić Maja iz SNSD-a je osvojila 41 glas, a 41 glas, a listu zaključuje Mučibabić Zorica iz SDS-a sa 31 glasom.

U Lukavcu prva tri kandidata: Cvijetić Božidar (SDS), Nikolić Valadimir (SNSD) i Bošnjak Slobodan (SNSD) imaju po 19 glasova, a slijede ih Gušić Dragan iz SNSD-a koji je osvojio 15 glasova i Daković Aleksandra sa 14.

U Drežnju je Ivković Dragan iz SP je osvojio 21 glas. Slijede ga Vujović Velibor (PDP) sa 16 i Ivković Goran iz SNSD-a sa 13 glasova. Janjić Milan i Vujović Jadranka iz SNSD-a su osvojili po 11 glasova.

Predstavnik grupe građana Petković Špiro je osvojio 37 glasova Grabovici, a slijede ga SDS-ovi Petković Vječeslav i Šipovac Mile sa po 16 glasova. Đerić Miljan iz SDS-a je osvojio 11 glasova, dok je Đerić Miljana osvojila 7.

U mjesnoj zajednici Luka najviše glasova su osvojili kandidati PDP-a, Papić Dušan je osvojio 51, a Bulajić Miroslav 38. Slijede ih Bulajić Sanja (SNSD) sa 37 glasova, Vujičić Aleksandar iz iste stranke sa 32 i Duka Rajko iz SDS-a sa 27 glasova.

U Bijenji je najviše glasova, njih 59 osvojio Radović Milan iz SNSD-a, slijedi ga Knežević Žarko iz Grupe građana ,,Bijenja” koji je osvojio 55 glasova i Rašović Željko iz SDS-a koji ima 54 glasa. Okuka Siniša iz SDS-a je osvojio 49 glasova, dok je Čabrilo Jelica ispred Grupe građana ,,Bijenja” osvojila 47 glasova.

Kifino Selo je uglavnom podržalo SNSD, a u njihovu pobjedu samo su se umješali koalicioni partneri iz Socijalističke partije. Listu predvodi Grahovac Radmilo, kandidat SNSD-a sa osvojena 153 glasa, slijedi ga socijalista Jelačić Jovan sa 144 glasa i Ćabak Milan iz SNSD-a sa 132 osvojena glasa. Jonlija Dijana i Jonlija Milan, kandidati SNSD-a su osvojili 111, odnosno 103 glasa.

Nisu obrađeni rezultati iz Pridvoraca gdje su se predstavnici SDS-a, PDP-a i SRS RS-a žalili na niz nepravilnosti. U saopštenju koje su iz ovih stranki dostavili medijima stoji da je jedan posmatrac, navodno, fizički nasrnuo na dvije osobe koje su krenule da glasaju, tražeći im lična dokumenta, a kasnije dopisivao podatke na glasačke listiće pojedinih kandidata čineći ih nevažećim. Ove navode i konačne rezultate u Pridvorcima Opštinska izborna komisija će objaviti naknadno.

Autor