Nevesinjska bolnica i Udruženje ,,Moja nada” proslavili krsnu slavu

NEVESINJE – Zdravstveni radnici nevesinjske bolnice proslavili su danas krsnu slavu ustanove liturgijom i sječenjem slavskog kolača u Crkvi Svetog Vasilija koja je, kao i bolnica, zadužbina nevesinjskog dobrotvora Mihajla Labala, svečano je bilo i u Udruženju ,,Moja Nada”.

FOTO: Moja Hercegovina

Nevesinjski sveštenik Zoran Ilić održao je besjedu u kojoj je pozvao je na zajedništvo, rekavši da su brojni svetitelji svojim djelima pokazali je neophodno da se svako djelo veže za nebo i da je život Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog putokaz kako se bogougodnim djelima može uzvisiti svako, kao što je to učinio ovaj skromni pastir iz Popovog polja.

,,Sveti Vasilije se od momenata kada je čuvao ovce u rodnom Mrkonjiću, pa do časa svoga upokojenja uvijek trudio da sve što u životu radi oplemeni i protka nebeskim. Upravo zbog toga on je protkan duhom nebeskim, zbog toga nije istrunuo i svjedoči o vaskrsenju i životu vječnom”, rekao je Ilić.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je pozvao na skromnost, rekavši da se putokaz skromnosti može pronaći u liku i djelu nevesinjskog dobrotvora Mihajla Labala.

,,Moramo da težimo idealima Svetog Vasilija, ali i idealima ovoga čovjeka kojem smo se danas molili za pokoj duše. Mihajlo Labalo je napravio ovu bolnicu koja je tako lijepa i dobra kakva je bila i njegova duša”, rekao je Avdalović i istakao da se Labalo nije zanosio ni u trenucima kada je od SPC-a dobio Orden Svetog Save prvoga reda, a od Nevesinja povelju grada i da je i u tim momentima isticao da on nije zaslužio ta priznanja.

Udruženje ,,Moja nada” obilježilo krsnu slavu

Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama ,,Moja nada” iz Nevesinja danas je u svojim prostorijama upriličilo kulturno-umjetnički program povodom krsne slave ustanove Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

FOTO: Moja Hercegovina

Predana grupa koja podstiče društveni život za desetine osoba sa posebnim potrebama i ovaj put je pokazala da se radom i trudom može postići mnogo, a djeca okupljena oko ovoga centra su zdravicama, recitacijama i ritmičkim tačkama na pravi način obilježili krsnu slavu.

Sveštenik Nemanja Luketa se zahvalio svima koji pomažu ovu ustanovu uz molbu da nastave to bogougodno djelo koje je, po njegovim riječima, ravno pomaganju crkvi.

Udruženje svoj krsni dan obilježava već pet godina, a o njihovom radu svjedoči nedavna posjeta ambasadorke NR Kine.

Ljubiša Bukvić

Autor