Nevesinje: Za jedan dan rođene četiri bebe

NEVESINJE – U nevesinjskom porodilištu juče su na svijet došle četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica, dvije sa područja Opštine Nevesinje i dvije iz gatačke regije.

(FOTO: Radio Nevesinje)
(FOTO: Radio Nevesinje)

Glavna medicinska sestra Žana Tomović naglasila je da je u prvom tromjesečju 2017. godine u Opštoj bolnici u Nevesinju rođeno 30 beba, što je nešto više u poređenju sa istim periodom prošle godine, piše Radio Nevesinje.

– Posljednji put ovakav događaj desio se u julu 2015. godine kada su takođe rođene četiri bebe u toku 24 časa – potvrdila je Tomović.

Ona je rekla da se nada da će u narednom periodu biti još ovako lijepih događaja koji će makar malo popraviti demografsku sliku u našoj opštini.

Među rođenim bebama je i djevojčica Petra Planinčić iz Gacka koja je na svijet došla prirodnim putem. Njena majka Ana Planinčić rekla je da je porođaj prošao u najboljem redu, i ovom prilikom zahvalila se doktoru i sestrama koji su omogućili da na svijet donese zdravu bebu.

– Prezadovoljna sam osobljem i uslugom, i nisam se pokajala što sam došla da se porodim u Nevesinje – dodala je Planinčić.

Tagovi:
Autor